Zoals gewoonlijk begint onze zoektocht naar een ski locatie net voor de zomervakantie. Als de wintersport maar geregeld is voor de zomervakantie dan is het goed.

Bij toeval kwamen we terecht op de website van Frits (inmiddels noemen we elkaar bij de voornaam). Site zag er goed uit dus een mail snel gestuurd. De reactie van Frits was allerhartelijkst.

Omdat mijn schoonmoeder in Zuid-Frankrijk woont besloten we tijdens onze reis daar naar toe een dagje om te rijden naar Valmorel. Was is er nu beter om een appartement te huren t.b.v. het skiën door in de zomer eens te gaan kijken.

Valmorel is een prachtig skidorp, gebouwd in de stijl van de streek en zonder betonkolossen. Kortom een verademing. De ontvangst door Frits was heel vrij en vriendelijk. Hij heeft ons het dorp laten zien en e.e.a. over de geschiedenis verteld. Het is te merken dat Frits tot de echte ingezetenen van Valmorel behoort want het voelde alsof hij van ieder appartement wel een sleutel had. Mede op zijn advies/tussenkomst hebben we uiteindelijk een prima appartement kunnen reserveren voor de komende winter.

We hebben die nacht in Valmorel doorgebracht in een van de appartementen van Frits. Het appartement is mooi gelegen, ruim en inderdaad voldoet het aan de eisen zoals wij Hollanders dat graag zien: dus ruim en leuk ingericht, van alle gemakken voorzien. Ook de prijs is echt Hollands want die ligt gemiddeld 14% lager dan soortgelijke appartementen…kijk en dat is mooi meegenomen.

Ok, overweeg je naar Valmorel te gaan? Doe jezelf een plezier en bekijk eerst de site van Frits.

Groeten,
– Miriam, Annemarie en Hans