Heerlijke vakantie!

Weer een heerlijke vakantie achter de rug bij Frits in Valmorel. Wij zelf (gezin met twee kinderen van 8 en 10 jaar) hadden de zolderkamer in Souche 23 en onze vrienden (ook met twee kinderen van 8 & 10) zaten in Souche 8. Ideaal om toch samen te skiën en in hetzelfde gebouw te zitten, maar wel met de mogelijkheid om je even terug te trekken.

In Souche 8 konden we met z’n 8-en lunchen en ook avondeten. Het appartement ligt aan de piste, waarbij je binnen 24 stappen (ik heb ze geteld!) op de piste staat. Inmiddels hebben we al reeds 4x bij Frits een appartement geboekt en de komende jaren hopen we nog lang van de gastvrijheid van Frits gebruik te mogen maken.
Het appartement Souche 23 is klein, maar fijn. Het voelt als thuis.

Een avond heeft Frits ons meegenomen naar Club Med. Deze avond was een enorme belevenis. Bijzonder goed en heerlijk eten en drinken. Voor een vaste prijs kun je heel de avond onbeperkt genieten van smaakvolle cocktails tot culinaire gerechten van overheerlijke buffetten.

Valmorel biedt alles, van vele kilometers aan piste, tot heerlijke slee-banen voor kinderen. Het straatje van Valmorel is gezellig en biedt genoeg vertier. Ook de jaarlijkse ski-show door de ski-leraren is goed verzorgd en leuk om naar te kijken. Onze kinderen volgen als sinds 2015 de lessen bij de ESF en kunnen al bijzonder goed skiën. Mede door de ideale locatie van het appartement in La Souche, de gastvriendelijkheid van Frits, de mooie pistes en de fijne ambiance van Valmorel maken wij prachtige herinneringen samen met ons gezin.

Bas Mol

Vakantiegangers

Valmorel La Belle…

Valmorel betekend voor ons thuiskomen, en als je dan een appartement bij Frits huurt dan is het plaatje compleet.
Wij komen al jaren met onze kinderen in Valmorel. Onze kinderen hebben in Valmorel leren skiën, maar dit is de eerste keer dat wij bij Frits een appartement hebben gehuurd en waren meer dan tevreden. La Souche 16 is een ruim en sfeervol appartement aan de piste.
Frits is zeer gastvrij en mochten er vragen/problemen zijn dan worden deze direct beantwoord/opgelost.

Wij hebben een heerlijke Kerstweek gehad met meer dan voldoende sneeuw.

Frits bedankt en tot snel!

Fam. B. Oversier

Vakantiegangers

Ski vakantie in Valmorel is geweldig!

Het is een vriendelijk dorpje en prachtige bergen om in te skiën.
Mijn man kwam er vroeger al als kind met zijn ouders en nu wij zelf ouders zijn komen we erg graag met onze kinderen.

De eerste keer na jaren zijn we via een reisorganisatie gegaan naar Valmorel, maar gelukkig heeft Frits bij vertrek ons een kaartje gegeven.
Het jaar daarop hebben we een appartement bij hem geboekt en nu willen we nooit meer anders!!
Wat een vriendelijkheid en persoonlijkheid en dat zie en merk je ook bij de appartementen.
We hebben bijna alle appartementen een keer geprobeerd (omdat dat zo uitkwam).
En de appartementen zijn sfeervol en warm en ook zijn er meer dingen aanwezig dan bij een appartement die je bij een reisorganisatie huurt.
Zo is er bv al zout en peper en andere kruiden en soms zelfs al wat cd’s met muziek.
Vorig jaar zijn we twee weken gegaan en dat beviel heerlijk.
Afhankelijk van het weer kochten we een ski pas dus de kosten vielen daardoor reuze mee.
En we konden het rustiger aan doen en meer wandelen wat de ski vakantie een andere sfeer gaf en we meer van de prachtige bergen zagen dan alleen vanaf de ski piste.

Een jaar waren er ongelofelijke files!!! De wegen naar de skigebieden waren zelfs afgesloten.
Maar gelukkig hadden wij Frits! Hij vertelde ons over een klein oud weggetje langs de grote weg die niet afgesloten was en dus hebben wij toch Valmorel kunnen bereiken en houden we niet in een sporthal te slapen. Zo fijn!

Een echte aanrader om een huisje te boeken via Frits.

Familie Schevers

Vakantiegangers

Wij komen heel graag nog eens terug!

Na jaren in andere delen van Frankrijk te hebben geskied, dit jaar voor het eerst in Valmorel. We hebben het heel erg naar onze zin gehad.

Naast een aantal zwarte en rode, mooie brede (donker)blauwe pistes en een pittoresk dorp, vooral ’s avonds met de lichten aan. Nauwelijks wachttijden bij de liften waarschijnlijk ook vanwege de tijd in het jaar (derde week januari).

Het appartement (Lauzes 35) was een verademing vergeleken met de vaak kale en uitgeklede appartementen die wij gewend waren in Frankrijk.

Wat je ook maar kon bedenken, het was aanwezig. Bovendien was het sfeervol ingericht. Frits Enschede werd niet moe van het informeren en vertellen over de mogelijkheden van Valmorel. Zoals eerder al genoemd in dit gastenboek heeft hij klantvriendelijkheid en -gerichtheid hoog in het vaandel staan. Wij komen heel graag nog eens terug.

Marco en Marianne

Vakantiegangers

Heel vrij en vriendelijk

Zoals gewoonlijk begint onze zoektocht naar een ski locatie net voor de zomervakantie. Als de wintersport maar geregeld is voor de zomervakantie dan is het goed.

Bij toeval kwamen we terecht op de website van Frits (inmiddels noemen we elkaar bij de voornaam). Site zag er goed uit dus een mail snel gestuurd. De reactie van Frits was allerhartelijkst.

Omdat mijn schoonmoeder in Zuid-Frankrijk woont besloten we tijdens onze reis daar naar toe een dagje om te rijden naar Valmorel. Was is er nu beter om een appartement te huren t.b.v. het skiën door in de zomer eens te gaan kijken.

Valmorel is een prachtig skidorp, gebouwd in de stijl van de streek en zonder betonkolossen. Kortom een verademing. De ontvangst door Frits was heel vrij en vriendelijk. Hij heeft ons het dorp laten zien en e.e.a. over de geschiedenis verteld. Het is te merken dat Frits tot de echte ingezetenen van Valmorel behoort want het voelde alsof hij van ieder appartement wel een sleutel had. Mede op zijn advies/tussenkomst hebben we uiteindelijk een prima appartement kunnen reserveren voor de komende winter.

We hebben die nacht in Valmorel doorgebracht in een van de appartementen van Frits. Het appartement is mooi gelegen, ruim en inderdaad voldoet het aan de eisen zoals wij Hollanders dat graag zien: dus ruim en leuk ingericht, van alle gemakken voorzien. Ook de prijs is echt Hollands want die ligt gemiddeld 14% lager dan soortgelijke appartementen…kijk en dat is mooi meegenomen.

Ok, overweeg je naar Valmorel te gaan? Doe jezelf een plezier en bekijk eerst de site van Frits.

Miriam, Annemarie en Hans

Vakantiegangers

Dit was een zeer prettige ervaring

Voor het eerst skiën in Frankrijk. Had geen idee hoe het in Frankrijk zou zijn om te skiën, maar dit was een zeer prettige ervaring!

We werden op zaterdag heel hartelijk welkom geheten door Frits, die ons ook wegwijs maakte door Valmorel en ons het appartement liet zien: Lauzes 35, waar we de hele week zouden vertoeven. Een smaakvol ingericht appartement van alle gemakken voorzien: ruime badkamer, goed ingerichte keuken met vaatwasser (!) en gezellige woonkamer. Het mooiste van dit appartement is dat het direct aan de piste is gelegen. Op het balkon kan je de skiërs bijna aanraken zodicht bij komen ze langs. Het gemak dat je ’s ochtends je ski’s aandoet direct bij de achterdeur en je naar het begin van de lift skiet en als je terugkomt tot de achterdeur skiet, geweldig!

Het skigebied is ook prachtig. Mooie lange afdalingen die mijn skihart deden open gaan. Voor ieder wat wils, wat vlakkere afdalingen voor de beginner, maar ook lekkere buckelpistes voor de gevorderde skiër . Wij hadden het geluk dat we nog een lekker laagje verse sneeuw viel in de laatste nacht, wat het skiën tot een feest maakte!

Valmorel zelf is een gezellig en knus stadje om door heen te wandelen. Vergeet ook niet een boswandeling te maken is ook prachtig.

Al met al is dit mooie appartement en de prachtige pistes een prachtige combinatie voor een geweldige skivakantie, zoals wij hebben ervaren.

Jos van Veen

Vakantiegangers

Een geweldige gastheer

Lauzes 35 is een fijn appartement, het was prachtig weer, mooie sneeuw, schitterend skigebied en zeker niet te vergeten: we hadden een geweldig gastheer.
Je hebt, op je warme vriendschappelijke en gemoedelijk manier, ons een heerlijke vakantie bezorgd.  Je hebt ons laten genieten van de sneeuw door de wijze lessen die je met veel geduld aan ons hebt gegeven. Anita is eindelijk van haar stoeltjesliftsyndroom afgeholpen waardoor ze veel meer plezier heeft gehad en ook op pistes is geweest waar we anders niet zouden zijn gekomen.  Normaal gesproken krijg je de sleutel en dat is het dan. Nu hebben we veel meer gehad en dat is eigenlijk onbetaalbaar.
We zullen niet al te theatraal worden, het moge duidelijk zijn dat we het enorm naar ons zin hebben gehad. Je geeft je gasten echt het gevoel dat het vrienden zijn. Een mooie warme gedachte die we er graag inhouden.

Paul Hesseling en Anita Achterberg

Vakantiegangers

Een vakantie om nooit te vergeten

Wij kregen ooit via via een visitekaartje van Frits Enschede in ons handen en de beschrijving van de omgeving en de appartementen in het pittoreske plaatsje Valmorel spraken ons direct aan. Wij reserveerden voor ons drietjes het appartement Lauzes 35.
In juli 2010 gingen wij op pad richting Frankriijk, naar Valmorel, het schitterende dorpje, prachtig gelegen aan de voet van een aantal bergen.
Na een lange tocht via vele bochten naar boven eindelijk aangekomen in Valmorel, verwelkomde Frits ons alsof hij ons al jaren kende. Wij waren aangenaam verrast door zoveel hartelijkheid. Frits vertelde ons dat het kleine appartement Lauzes 35 niet verhuurd kan worden omdat er een accommodatie van ClubMed gebouwd werd in Valmorel en de geluidsoverlast waarschijnlijk de vakantiepret zou bederven. Wij mochten ter compensatie in het grote appartement Clariere 35, wat een gezellig, ruim en comfortabel appartement bleek. Toen wij op het balkon stonden waanden wij ons in een ansichtkaart. Omringd door bergen, de dorpstraat in de verte, de skiliften voor de deur, bomen alom, koeien, vogels, bloemen en de prachtige wolkenlucht deden ons de adem benemen.
Wij hebben 2 weken lang Valmorel kunnen ontdekken door te wandelen, fietsen, tennissen, klimmen en te zonnen op de groene, geurige alpenweide.
De Tour de France hebben we met Frits bezocht door een fikse en sportieve wandeling te maken over de Col de Madeleine, waardoor we de Tour met de wielrenners en het circus daaromheen van heel dichtbij konden aanschouwen.
Het was een vakantie om nooit te vergeten. Frits met zijn niet aflatende glimlach en goede humeur, het mooie, frisse, houten, ruime appartement, de heerlijke broodjes van de plaatselijke bakker, het wijntje op het terras in de dorpsstraat, de parade van Frits zijn oldtimer Volkswagens door de hoofdstraat tijdens het zomerfestival, het uitzicht vanaf het balkon tijdens zonsondergang en de gezonde berglucht waren ingrediënten waar we nog lang op konden teren. Nu nog een keer terugkomen in de winter om dit prachtige dorp in een witte sneeuwdeken te kunnen aanschouwen. Op de ski’s of wandelend kijken of we ook nu nog de weg weten in de wondere wereld van Valmorel en omgeving. Met Frits hebben we hele gezellige vriendschappelijke relatie gekregen en als hij in Nederland is, is hij van harte welkom om weer eens te vertellen hoe het sindsdien in Valmorel is gegaan.
Wij hebben Valmorel en Frits in ons hart gesloten en kunnen een ieder aanbevelen dit ook te gaan doen.

Ed, Ankie en Jurgen Groen

Vakantiegangers

Een echte aanrader!

Begin januari, na een aantal malen in Oostenrijk, nu eens in Frankrijk op skivakantie geweest en dat is bijzonder goed bevallen! Valmorel is vanwege haar gunstige ligging, fraaie bouwstijl en gemoedelijke sfeer een ideaal wintersportdorp, gelegen in een uitgestrekt skigebied geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiers. En gelukkig zonder lange wachttijden! Ook het appartement Clairière 35 biedt werkelijk alles wat je je maar kan wensen en ligt op 2 minuten lopen van de piste. Door de houten wanden en meubels en de leuke indeling is het bijzonder sfeervol, ook het balkon met het mooie uitzicht vonden we geweldig. Omdat het appartement uit 2 verdiepingen bestaat met elk een eigen badkamer en separaat toilet is het ook uitermate geschikt voor grotere groepen tot 8 personen; voor volgend jaar gaan we zeker kennissen uitnodigen! Eigenaar Frits is inderdaad erg gastvrij en bovendien een fantastisch skiër en was zelfs bereid een dagje met ons mee te gaan om onze techniek nog wat bij te schaven. Kortom: Clairière 35 is een echte aanrader en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Eddy Cayaux

Vakantieganger

Heerlijk familie-skigebied!

Wij, een familie met twee kinderen (8 & 6 jaar), komen al jaren in Valmorel om te skiën. In voorgaande jaren hebben we in diverse appartementen gezeten in Hameau de la Foret. Dit jaar (kerst 2015) hebben we voor het eerst een appartement geboekt bij Frits. Het contact verliep zeer plezierig. Frits dacht goed met ons mee, omdat we met nog een gezin op vakantie wilden. We zochten twee appartementen die dicht bij elkaar zouden liggen. Dit had als voordeel, dat we in de avond onze kinderen op bed konden leggen en dat wij ’s avonds nog wat konden borrelen bij onze vrienden. We wilden in ieder geval niet in twee verschillende gebouwen zitten. Frits kwam met een goed voorstel. Frits had twee appartementen te huur, die gezamenlijk in een gebouw gesitueerd waren. Door te kiezen voor twee appartementen onder een dak, hadden beide gezinnen de privacy die we wilden en konden we met een gerust hart onze kinderen laten slapen, terwijl wij in het andere appartement kaartspelletjes konden spelen. We hadden een zolder-appartement in La Souche. Uitstekende ligging, aan de piste! Het appartement was groot genoeg, met een eigen slaapkamer, bad en woonkamer met twee bed-banken. Het andere appartement was geschikt voor ongeveer 6 personen. Wij hebben er echter met 4 volwassenen en 4 kinderen goed kunnen vertoeven. Frits had op de eerste dag al gelijk extra stoelen gebracht en extra servies, zodat we 8 stoelen om de eettafel hadden.

Valmorel komt steeds meer in het nieuws, met name doordat men betiteld is als beste familie-skiegebied van Frankrijk. En terecht, het skigebied is ruim en groot. De pistes zijn breed. De lessen, gegeven door de leraren van ESF, zijn goed en kundig. Het autovrije straatje vol met restaurantjes, winkeltjes en enkele barretjes biedt genoeg vertier voor iedereen. Eigenlijk willen we deze grandioze plek een beetje geheim houden, maar als je het ontdekt hebt, dan kun je gerust bij Frits een appartement boeken. Hier krijg je absoluut geen spijt van. Ik heb meerdere appartementen van Frits gezien en ze zien er allemaal netjes, opgeruimd en ruim uit. Prijs – kwaliteit is prima en de service van Frits is zeer persoonlijk. Wij komen graag weer terug bij Frits.

Inez van Arendonk

Vakantieganger

Frits is een prima gastheer

Wij gaan als gezinnetje al vanaf 1988 bijna elk jaar op wintersport, eerst naar Oostenrijk, toen langdurig Zwitserland, en vanaf 2005 Valmorel. Wij – trotse vader met twee inmiddels studerende en volwassen dochters want vrouw gaat niet meer mee – vinden Valmorel werelds! Alleen die appartementen met formaat van kippenhok …. Welnu, daarvoor biedt Frits met zijn Clairière 35 een ruim passende oplossing waarin we met veel plezier verblijven! Verder is Frits een prima gastheer zoals uit bijgaande foto moge blijken: cheers op nog vele te plannen Valmorel-vakanties!

Piet Jansse

Vakantieganger