Wij kregen ooit via via een visitekaartje van Frits Enschede in ons handen en de beschrijving van de omgeving en de appartementen in het pittoreske plaatsje Valmorel spraken ons direct aan. Wij reserveerden voor ons drietjes het appartement Lauzes 35.
In juli 2010 gingen wij op pad richting Frankriijk, naar Valmorel, het schitterende dorpje, prachtig gelegen aan de voet van een aantal bergen.
Na een lange tocht via vele bochten naar boven eindelijk aangekomen in Valmorel, verwelkomde Frits ons alsof hij ons al jaren kende. Wij waren aangenaam verrast door zoveel hartelijkheid. Frits vertelde ons dat het kleine appartement Lauzes 35 niet verhuurd kan worden omdat er een accommodatie van ClubMed gebouwd werd in Valmorel en de geluidsoverlast waarschijnlijk de vakantiepret zou bederven. Wij mochten ter compensatie in het grote appartement Clariere 35, wat een gezellig, ruim en comfortabel appartement bleek. Toen wij op het balkon stonden waanden wij ons in een ansichtkaart. Omringd door bergen, de dorpstraat in de verte, de skiliften voor de deur, bomen alom, koeien, vogels, bloemen en de prachtige wolkenlucht deden ons de adem benemen.
Wij hebben 2 weken lang Valmorel kunnen ontdekken door te wandelen, fietsen, tennissen, klimmen en te zonnen op de groene, geurige alpenweide.
De Tour de France hebben we met Frits bezocht door een fikse en sportieve wandeling te maken over de Col de Madeleine, waardoor we de Tour met de wielrenners en het circus daaromheen van heel dichtbij konden aanschouwen.
Het was een vakantie om nooit te vergeten. Frits met zijn niet aflatende glimlach en goede humeur, het mooie, frisse, houten, ruime appartement, de heerlijke broodjes van de plaatselijke bakker, het wijntje op het terras in de dorpsstraat, de parade van Frits zijn oldtimer Volkswagens door de hoofdstraat tijdens het zomerfestival, het uitzicht vanaf het balkon tijdens zonsondergang en de gezonde berglucht waren ingrediënten waar we nog lang op konden teren. Nu nog een keer terugkomen in de winter om dit prachtige dorp in een witte sneeuwdeken te kunnen aanschouwen. Op de ski’s of wandelend kijken of we ook nu nog de weg weten in de wondere wereld van Valmorel en omgeving. Met Frits hebben we hele gezellige vriendschappelijke relatie gekregen en als hij in Nederland is, is hij van harte welkom om weer eens te vertellen hoe het sindsdien in Valmorel is gegaan.
Wij hebben Valmorel en Frits in ons hart gesloten en kunnen een ieder aanbevelen dit ook te gaan doen.

Met hartelijke groet,
– Ed, Ankie en Jurgen Groen