Voor het eerst skiën in Frankrijk. Had geen idee hoe het in Frankrijk zou zijn om te skiën, maar dit was een zeer prettige ervaring!

We werden op zaterdag heel hartelijk welkom geheten door Frits, die ons ook wegwijs maakte door Valmorel en ons het appartement liet zien: Lauzes 35, waar we de hele week zouden vertoeven. Een smaakvol ingericht appartement van alle gemakken voorzien: ruime badkamer, goed ingerichte keuken met vaatwasser (!) en gezellige woonkamer. Het mooiste van dit appartement is dat het direct aan de piste is gelegen. Op het balkon kan je de skiërs bijna aanraken zodicht bij komen ze langs. Het gemak dat je ’s ochtends je ski’s aandoet direct bij de achterdeur en je naar het begin van de lift skiet en als je terugkomt tot de achterdeur skiet, geweldig!

Het skigebied is ook prachtig. Mooie lange afdalingen die mijn skihart deden open gaan. Voor ieder wat wils, wat vlakkere afdalingen voor de beginner, maar ook lekkere buckelpistes voor de gevorderde skiër . Wij hadden het geluk dat we nog een lekker laagje verse sneeuw viel in de laatste nacht, wat het skiën tot een feest maakte!

Valmorel zelf is een gezellig en knus stadje om door heen te wandelen. Vergeet ook niet een boswandeling te maken is ook prachtig.

Al met al is dit mooie appartement en de prachtige pistes een prachtige combinatie voor een geweldige skivakantie, zoals wij hebben ervaren.

– Jos van Veen